Lesaanbod

LESAANBOD

HATHA YOGA

Hatha yoga

YIN YOGA

Tegenwoordig ondernemen we in ons dagelijkse leven veel dynamische en intensieve activiteiten. Ga maar eens na wat je allemaal doet op een dag. Veel mensen rennen van hot naar her en nemen niet de tijd om even “stil” te staan en hun lichaam te observeren. In de Yoga noemen we deze activiteiten ook wel “Yang”. Ook yogastijlen die gericht zijn op het fysiek sterk maken van het lichaam, behoren tot deze categorie. Yang energie is mannelijk, zichtbaar, licht, beweeglijk, opwaarts en oppervlakkig.


Met Yin Yoga willen we juist ontspannen en even “stil” staan. Yin energie is vrouwelijk, verborgen, donker, onbeweeglijk, neerwaarts en diepgaand. Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben ze allebei nodig.


Bij Yin Yoga kom je rustig in een houding en worden de asana’s drie tot vijf minuten vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Door het stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.

Yin Yoga kent nog meer voordelen. Zo stimuleert het een goede doorstroming van je levensenergie in het lichaam. Deze levensenergie stroomt via de meridianen in het lichaam en in de doorbloeding. Meridianen zijn smalle energiebanen in de huid. Deze energiebanen zijn allemaal met elkaar verbonden. De energie die via deze meridianen door je lichaam stroomt, heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Zo is het goed voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.Tiener yoga

WORKSHOP MEDITATIE

Op zondag 13 september start de workshop meditatie.


Tijdens deze meditatietraining van 7 lessen leer je de beginselen van mediteren onder de knie te krijgen. Mediteren gaat om een drie-eenheid te creeëren in jouw systeem. Evenwicht- beweging - volharding. Tijdens meditatie kun je jezelf leren waarnemen waardoor je bewustwording vergroot. Hierdoor leer je je blokkades te herkennen en te erkennen waardoor je bewust wordt van je patronen. Kun je in stilte naar deze patronen kijken dan ontstaat er ruimte om te leren en te groeien. Dit zorgt voor een balans in jou, je komt dichter bij jezelf. 


De lessen duren 1,5 uur en starten om 09.00 uur.De kosten bedragen € 85,-.


Inschrijven kan via het informatieformulier of per e-mail. 

Hatha Yoga is een bewegingsvorm waarin je een aantal houdingen of asana's beoefent. Het is de methode om de balans in je lichaam te herstellen.


Hatha Yoga is een speciale, intensieve vorm van yoga. Als je Hatha Yoga doet, merk je dat je, je beter gaat voelen. Je leert hoe je jouw lichaam en geest kunt ontspannen en hoe je juist meer energie krijgt. Hatha Yoga kan je helpen om weer in balans te komen. Yoga brengt namelijk evenwicht in jezelf. Het herstelt de balans tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. Niet voor niets betekent yoga in het Sanskriet "verenigen tot in evenwicht brengen".


Yin Yoga

TIENER YOGA

Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste perioden van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Je gaat in deze periode op zoek naar je eigen identiteit, je eigen "IK". Daarnaast kan het zijn dat je het gevoel hebt dat het Voortgezet Onderwijs veel van je vraagt op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dit kan allerlei spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen. Tieneryoga is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden. Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode. In een tijd waarin er veel met je gebeurt, is het fijn om in contact te blijven met je eigen lichaam. Je wordt er sterker en gezonder van. Op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen voel je je zekerder en meer ontspannen. Je leert je beter concentreren. Tijdens de tieneryogalessen combineren we yogahoudingen, ontspanning, muziek en meditatie om juist dat te stimuleren: in contact te komen met jezelf. Op deze manier kun je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.


Tiener Yoga lesssen duren 1 uur. De contributie bedraagt € 6,- per les.

Meditatie

YIN MEDICINE

Yin Medicine

Tijdens de yin medicine behandeling ga ik als behandelaar jouw hele lichaam langs om te beoordelen waar jij stijfheid in spieren en gewrichten en/of pijn of ongemak ervaart. De pijn en het ongemak komen ergens vandaan en kennen hun oorzaak. Binnen de Yin Medicine filosofie is bindweefsel een belangrijke factor daarin.


Het bindweefsel loopt door je hele lijf heen. Door dit bindweefsel lopen de informatiestromen. Informatie die door overtuigingen, angst, trauma, negatieve gevoelens, en dergelijke vast kan komen zitten. Het bindweefsel is op die plaatsen “ijs” geworden. Het kan zich op allerlei plaatsen gaan vastzetten; in organen, botten of rondom je gewrichten. We kennen allemaal wel de uitdrukkingen te veel last op je schouders dragen of iets op je lever hebben. Dit zijn voorbeelden van “ijsgebieden” in je lijf. Op die plaatsen waar het bindweefsel “ijs” is geworden ga ik het bindweefsel weer los maken zodat het bindweefsel kan “smelten” en zo weer de optimale ruimte kan geven die past bij jouw lijf. Na de behandeling is er weer ruimte in het bindweefsel en krijg je een passende yinhouding mee voor thuis. Deze combinatie tussen de yinbehandeling met daarbij jouw yinhouding, brengt jou tot inzicht waar de pijn vandaan komt en kun je deze oplossen.


De behandelingstijden zijn op afspraak. Inschrijven kan per e-mail.