Zwangerschapsyoga

Yin Yang Yoga

Yoga, Mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken

ZWANGERSCHAPSYOGA

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Zwangerschapsyoga is een toegepaste vorm van Hatha Yoga. Door ontspanning en ademhaling leer je bewust om te gaan met jezelf, je mogelijkheden, je eigen lichaam en de veranderingen, die je bij jezelf bespeurt.

 

Wat kun je verwachten tijdens de cursus

Tijdens de zwangerschapsyoga krijg je informatie over wat er gebeurt in je lijf en handvatten om goed voorbereid en met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien. Hierbij ervaar je wekelijks een moment van rust en aandacht voor jezelf en je kindje.

Vanaf het moment dat je in verwachting bent, heb je ontzettend veel vragen. Zwangerschap en geboorte, vooral van je eerste kindje, zorgen in een korte tijd voor veel verandering. Daar kun je wel wat begeleiding en ondersteuning bij gebruiken! Yin Yang Yoga helpt jou vol vertrouwen naar je bevalling toe te leven door middel van fijne yogalessen.

 

Tijdens de lessen krijg je oefeningen die gericht zijn op ontspanning, je ademhaling met verschillende ademhalingsoefeningen, bekkenbodem, zit- en stahouding, concentratie, bewustwording, (zelf)massage en eindontspanning. Dit gebeurt in je eigen tempo en met respect voor de grenzen van je eigen lichaam. Je hebt een moment voor jezelf en aandacht voor je kindje in je buik. De cursus geeft je praktische methoden om zo ontspannen mogelijk te blijven, ook in moeilijke omstandigheden. Zwangerschapsyoga berust op een visie van bewust zwanger zijn, bewust je kind ervaren en op het bewust geboren laten worden van je kind. Zwangerschapsyoga is een zacht, veilig en ondersteunend programma voor moeder en ongeboren kind.

Door de oefeningen word je je bewust van je eigen gevoel en grenzen, waardoor je meer vertrouwen krijgt in je lichaam. Het is tenslotte van belang dat je samenwerkt met je lichaam. Zeker op een mooi en ingrijpend moment als de geboorte van je kindje!

Elke les heeft een ander thema, zodat al je vragen beantwoord worden.

 

Wie kan deelnemen aan zwangerschapsyoga

Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben, om mee te kunnen doen met de zwangerschapsyoga lessen! De beste tijd om te starten met de yogalessen bij Yin Yang Yoga is tussen de 20 en 25 weken zwangerschap. Maar mocht je eerder willen beginnen of juist wat later, dan kijken we in overleg wat het handigste in jouw situatie is. De lessen vinden plaats in groepen van maximaal 8 personen

 

Partneravond

Er is een partneravond waarin voorlichting wordt gegeven over de naderende bevalling en daarna. De ondersteunende rol van je partner en massagetechnieken komen hierin aan bod. Ook wordt ingegaan op het leren omgaan met de nieuwe situatie na de bevalling.

 

Kosten & vergoeding

De kosten voor de zwangerschapscursus bedragen € 110,- voor 8 reguliere lessen, 1 partneravond en 1 terugkomles. Wil je nog meer lessen volgen dan bedragen de kosten € 10,- per les.

In de meeste gevallen wordt de cursus zwangerschapsyoga geheel of deels vergoed door je zorgverzekeraar als onderdeel van het aanvullende verzekeringspakket. Na betaling kun je je factuur insturen naar je verzekeraar.

 

Copyright @ Yin Yang Yoga