Lesvormen & workshops

Yin Yang Yoga

Yoga, Mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken

LESVORMEN & WORKSHOPS

HATHA YOGA

KIDS YOGA

Tijdens  Kids Yoga gaan de kinderen door middel van beweging, meditatie, spel en fantasie op een ontdekkingsreis naar zichzelf. Kids Yoga heeft als doel om elk kind in zijn of haar kracht te zetten en hen te leren ervaren dat hij of zij er mag zijn.


Yoga helpt een kind om zich bewuster te worden van het lichaam, grenzen te ontdekken en deze te leren te stellen. Het versterkt je lichaam en houdt het soepel. Daarbij leer je op de juiste manier te  ademen, de concentratie te verbeteren en  ontspannen. Je maakt contact met jezelf en anderen en je leert (zelf)vertrouwen te hebben.


Kids Yoga is niet competitief, alles is goed en iedereen kan meedoen!


Kids Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 20,- per maand (€ 5,- per les).

WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

Speciaal voor bedrijven heeft Yin Yang Yoga maatwerkoplossingen die aansluiten op uw behoefte. Een workshop in uw bedrijf of in een door u gehuurde ruimte kan uit de onderstaande oefeningen opgebouwd zijn:

  • Grondingsoefeningen
  • Balansoefeningen
  • Yoga houdingen
  • Ademoefeningen
  • Yoga houdingen in duo
  • Klank oefeningen
  • Meditatie
  • Concentratie oefeningen


Yoga, mindfulness en meditatie kunnen goed werken om ziekteverzuim tegen te gaan. Bied uw medewerkers daarom een workshop aan!


Wilt u uw werknemers op een verrassende manier tot gezondheid stimuleren, neem dan contact op met Yin Yang Yoga.Hatha Yoga is een bewegingsvorm waarin je een aantal houdingen of asana's beoefent. Het is de methode om de balans in je lichaam te herstellen.


Hatha Yoga is een speciale, intensieve vorm van yoga. Als je Hatha Yoga doet, merk je dat je, je beter gaat voelen. Je leert hoe je jouw lichaam en geest kunt ontspannen en hoe je juist meer energie krijgt. Hatha Yoga kan je helpen om weer in balans te komen. Yoga brengt namelijk evenwicht in jezelf. Het herstelt de balans tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. Niet voor niets betekent yoga in het Sanskriet "verenigen tot in evenwicht brengen".


Hatha Yoga lesssen duren 1 uur. De contributie bedraagt € 27,00 per maand.

TIENER YOGA

Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste perioden van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Je gaat in deze periode op zoek naar je eigen identiteit, je eigen "IK". Daarnaast kan het zijn dat je het gevoel hebt dat het Voortgezet Onderwijs veel van je vraagt op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dit kan allerlei spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen. Tieneryoga is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden. Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode. In een tijd waarin er veel met je gebeurt, is het fijn om in contact te blijven met je eigen lichaam. Je wordt er sterker en gezonder van. Op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen voel je je zekerder en meer ontspannen. Je leert je beter concentreren. Tijdens de tieneryogalessen combineren we yogahoudingen, ontspanning, muziek en meditatie om juist dat te stimuleren: in contact te komen met jezelf. Op deze manier kun je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.


Tiener Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 20,- per maand (€ 5,- per les).

YIN YOGA

Tegenwoordig ondernemen we in ons dagelijkse leven veel dynamische en intensieve activiteiten. Ga maar eens na wat je allemaal doet op een dag. Veel mensen rennen van hot naar her en nemen niet de tijd om even “stil” te staan en hun lichaam te observeren. In de Yoga noemen we deze activiteiten ook wel “Yang”. Ook yogastijlen die gericht zijn op het fysiek sterk maken van het lichaam, behoren tot deze categorie. Yang energie is mannelijk, zichtbaar, licht, beweeglijk, opwaarts en oppervlakkig.


Met Yin Yoga willen we juist ontspannen en even “stil” staan. Yin energie is vrouwelijk, verborgen, donker, onbeweeglijk, neerwaarts en diepgaand. Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben ze allebei nodig.


Bij Yin Yoga kom je rustig in een houding en worden de asana’s drie tot vijf minuten vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Door het stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.

Yin Yoga kent nog meer voordelen. Zo stimuleert het een goede doorstroming van je levensenergie in het lichaam. Deze levensenergie stroomt via de meridianen in het lichaam en in de doorbloeding. Meridianen zijn smalle energiebanen in de huid. Deze energiebanen zijn allemaal met elkaar verbonden. De energie die via deze meridianen door je lichaam stroomt, heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Zo is het goed voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.


Yin Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 27,00 per maand.


Copyright @ Yin Yang Yoga