Lesvormen & workshops

Yin Yang Yoga

Yoga, Mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken

LESVORMEN & WORKSHOPS

HATHA YOGA

MEDITATIE & ADEMHALINGSTECHNIEKEN

Meditatie is allang geen hocus pocus meer. De wetenschap bevestigt steeds vaker wat de yogi’s en zenmeesters al eeuwenlang roepen: mediteren werkt. Een investering van minimaal een kwartiertje per dag mediteren doet al gauw wonderen. Je wordt er stressbestendiger, gezonder en vooral ook gelukkiger van. Maar wat is mediteren nu precies?

De essentie van meditatie is eenvoudig: Nu is het moment. Kenmerkend voor gelukservaringen, momenten van diepe ontspanning en de momenten waarop je op je beste kunnen presteert is dat je tijdens deze momenten meestal met je volle aandacht gericht bent op het hier en nu. Bij een op het hier en nu gerichte aandacht en aanwezigheid ervaar je minder gedachten over de toekomst of het verleden en oordeel je minder over je huidige ervaring. Het gevolg is dat je minder stress, weerstand en spanningen ervaart en meer oog krijgt voor de bijzonderheden en schoonheid van je huidige ervaring. Bovendien gaat alles wat je in het heden onderneemt beter als je volle aandacht erbij is.

 

Lessen in meditatie & Ademhalingstechnieken duren 1,5 uur. De kosten bedragen € 30,00 per maand.

Tijdens Kids Yoga gaan de kinderen door middel van beweging, meditatie, spel en fantasie op een ontdekkingsreis naar zichzelf. Kids Yoga heeft als doel om elk kind in zijn of haar kracht te zetten en hen te leren ervaren dat hij of zij er mag zijn.

 

Yoga helpt een kind om zich bewuster te worden van het lichaam, grenzen te ontdekken en deze te leren te stellen. Het versterkt je lichaam en houdt het soepel. Daarbij leer je op de juiste manier te ademen, de concentratie te verbeteren en ontspannen. Je maakt contact met jezelf en anderen en je leert (zelf)vertrouwen te hebben.

 

Kids Yoga is niet competitief, alles is goed en iedereen kan meedoen!

 

Kids Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 20,- per maand (€ 5,- per les).

KIDS YOGA

WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN

Speciaal voor bedrijven heeft Yin Yang Yoga maatwerkoplossingen die aansluiten op uw behoefte. Een workshop in uw bedrijf of in een door u gehuurde ruimte kan uit de onderstaande oefeningen opgebouwd zijn:

 • Grondingsoefeningen
 • Balansoefeningen
 • Yoga houdingen
 • Ademoefeningen
 • Yoga houdingen in duo
 • Klank oefeningen
 • Meditatie
 • Concentratie oefeningen

 

Yoga, mindfulness en meditatie kunnen goed werken om ziekteverzuim tegen te gaan. Bied uw medewerkers daarom een workshop aan!

 

Wilt u uw werknemers op een verrassende manier tot gezondheid stimuleren, neem dan contact op met Yin Yang Yoga.

 

 

 

Hatha Yoga is een bewegingsvorm waarin je een aantal houdingen of asana's beoefent. Het is de methode om de balans in je lichaam te herstellen.

 

Hatha Yoga is een speciale, intensieve vorm van yoga. Als je Hatha Yoga doet, merk je dat je, je beter gaat voelen. Je leert hoe je jouw lichaam en geest kunt ontspannen en hoe je juist meer energie krijgt. Hatha Yoga kan je helpen om weer in balans te komen. Yoga brengt namelijk evenwicht in jezelf. Het herstelt de balans tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. Niet voor niets betekent yoga in het Sanskriet "verenigen tot in evenwicht brengen".

 

Hatha Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 25,00 per maand.

TIENER YOGA

Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste perioden van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Je gaat in deze periode op zoek naar je eigen identiteit, je eigen "IK". Daarnaast kan het zijn dat je het gevoel hebt dat het Voortgezet Onderwijs veel van je vraagt op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dit kan allerlei spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen. Tieneryoga is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden. Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode. In een tijd waarin er veel met je gebeurt, is het fijn om in contact te blijven met je eigen lichaam. Je wordt er sterker en gezonder van. Op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen voel je je zekerder en meer ontspannen. Je leert je beter concentreren. Tijdens de tieneryogalessen combineren we yogahoudingen, ontspanning, muziek en meditatie om juist dat te stimuleren: in contact te komen met jezelf. Op deze manier kun je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.

 

Tiener Yoga lesssen duren 1 uur. De kosten bedragen € 20,- per maand (€ 5,- per les).

ZWANGERSCHAPSYOGA

Zwanger zijn en bevallen zijn belangrijke gebeurtenissen in je leven. De zwangerschap is een intense en mooie periode in je leven waarin veranderingen zich snel opvolgen. Veranderingen in je lichaam zowel fysiek als geestelijk en op sociaal en emotioneel vlak. Je mag zwangere vrouw een groeiproces doormaken van vrouw naar moederschap, wat een mooi proces is.

 

Zwangerschapsyoga biedt je een moment voor jezelf en je baby. Een moment waarin je tijd en ruimte hebt om jezelf te leren kennen, je grenzen te zien en te bewaken, tijd om met je kindje contact te mogen maken, zodat de verbinding tussen mama en kindje zich op een speciale manier mag gaan ontwikkelen.

Yoga biedt een waardevolle ondersteuning om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Zwangerschapsyoga helpt om door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken de veranderingen in jezelf toe te laten en het ‘oude’ te durven loslaten waardoor er ruimte komt voor nieuw leven.

Zwangerschapsyoga laat je je zwangerschap bewust beleven. En daarbij helpt het je om de bevalling ontspannen en met vertrouwen in je eigen lichaam tegemoet zien.

 

Zwangerschapsyogalesssen duren 1 uur. Voor meer informatie klik hier.

WORKSHOPS

Yin Yang Yoga verzorgt regelmatig workshops op het gebied van yoga, mindfulness, meditatie en ademhalingstechnieken eventueel geplaats in het licht van bewuste voeding.

Workshops kunnen eenmalig of in een reeks worden verzorgt en zijn op maat samengesteld.

 

Op dit moment zijn de volgende workshops gepland:

 

 • OUDER KIND YOGA (5 maart)

Deze workshop heeft als doel om de binding tussen ouder en kind op een speelse manier te versterken door verschillende yoga- en spelvormen toe te passen.

Op 5 maart is er een workshop voor kinderen van 3 tot 7 jaar (14.00 tot 15.00 uur) en een workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar (15.15 tot 16.15 uur).

De kosten voor deze workshop bedragen EUR 15,- voor ouder en kind samen.

 

 • STILTE OCHTEND (21 mei)

Verwen jezelf op een begeleide Stilterochtend. Tijdens deze ochtend krijg je de gelegenheid de stilte in jezelf op te zoeken en te ervaren. Je kunt daardoor nieuwe inzichten opdoen en groeien in bewust zijn. Je hoofd komt tot rust en je hebt weer contact met jezelf. Je beseft wat je niet meer dient en krijgt zicht op hoe je je eigen leven kunt leiden vanuit je eigen waarden, wijsheid en waarheid.

De kosten voor deze workshop bedragen EUR 10,- p.p.

 

 • OUDER KIND YOGA (11 juni)

Het thema van deze ouder-kindworkshop is "zomer in je bol". Er zijn twee workshops gepland. De eerste workshop is voor kinderen van 3 tot 7 jaar (14.00 tot 15.00 uur) en de tweede voor kinderen van 8 tot 12 jaar (15.15 tot 16.15 uur).

De kosten voor deze workshop bedragen EUR 15,- voor ouder en kind samen.

Tip: ook leuk als vroeg vaderdagcadeau!

 

 • MINDFULNESS (13 september t/m 11 oktober)

Even niet meer alle ballen in de lucht houden... en een moment voor jezelf nemen. Een adempauze nemen in je drukke bestaan en terug naar de basis. Ontspanning na inspanning; daar draaien deze 5 avonden om.

We rennen onszelf vaak voorbij en nemen nauwelijks de tijd om even op adem te komen. Er is namelijk zoveel te doen, en we willen vooral goed doen. Deze workshop is erop gericht om even stil te staan, te ontspannen en geeft je daarnaast inzicht in jezelf, waar je op dit moment staat, wat je nodig hebt en wat je wellicht anders zou kunnen doen. Even stilstaan is nodig om onszelf op te laden, en om contact te maken met datgene dat echt belangrijk is voor onszelf.

De kosten voor deze workshop bedragen EUR 100,- p.p. (5 avonden van 19:15 tot 21:15 uur).

 

 

 

Copyright @ Yin Yang Yoga